Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Početna Vijesti Središnji prijavni ured - studij.hr

Središnji prijavni ured - studij.hr


studij

studij.hr - mrežne stranice Agencije za znanost i visoko obrazovanje na kojima možete saznati sve o prijavama za državnu maturu i upisima na studijske programe, usoporediti studijske programe koristeći alikaciju Usporedi studije,. [...]

Studij.hr je stranica koju je pokrenula Agencija za znanost i visoko obrazovanje s ciljem informiranja učenika, studenata te djelatnika srednjih škola i visokih učilišta o upisima na visoka učilišta te studijskim programima koji postoje u Republici Hrvatskoj.

Studij.hr na jednom mjestu okuplja mnoštvo informacija relevantnih za prijavu i upis na sve studijske programe u Republici Hrvatskoj s osobitim naglaskom na informacije vezane za funkcioniranje Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVU), kojemu se pristupa preko internetske stranice www.postani-student.hr, a putem koje se od prošle školske godine vrši prijava ispita državne mature te prijava za upis na studijske programe visokih učilišta.

Studij.hr je  stranica koja budućim studentima pomaže u planiranju njihovih budućih karijera i to kroz aplikaciju Usporedi studije koja pruža uvid u usporedbu studijskih programa koji su dostupni u Republici Hrvatskoj. Osnovna prednost aplikacije Usporedi studije je mogućnost odabira neograničenog broja studija za usporedbu, kao i kriterija prema kojima će korisnik rangirati studije (npr. broj ECTS bodova, trajanje studija, upisna kvota, itd.).

Osim navedenog, www.studij.hr donosi kalendar s rokovima svih važnih datuma vezanih za državnu maturu i prijave za upis na studijske programe, najčešća pitanja i odgovori vezano za polaganje ispita državne mature i prijave za upis na studijske programe, zatim opis detaljnog postupka prijave na državnu maturu i studijske programe kroz NISpVU, kao i postupak prijave za posebne grupe kandidata (npr. invalidi, djeca branitelja).