Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Početna O nama

O nama

Portal Moja maturaPortal Moja matura je osnovan 2009. g. u cilju podrške, pomoći i olakšavanja pripreme za državnu maturu svih učenika putem Interneta. Naša misija usmjerena je na promicanje i razvoj civilnog društva u kojem se svim učenicima pružaju jednake mogućnosti u učenju, bez obzira na njihov socijalni, materijalni ili obrazovni status.

Pomoću udaljenog učenja (e-learning) želimo pridonijeti raznovrsnijim aktivnostima u pripremi za državnu maturu te na taj način dati svoj doprinos uspjehu provođenja državne mature od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Upotrebom najnovijih dostignuća u modernom podučavanju osuvremenili smo dosad uobičajene nastavne oblike i metode rada, a kao najvažniji faktor ističemo pristupačnost (besplatni sadržaji) i dostupnost e-learninga za sve učenike na području, a i izvan granica Republike Hrvatske. Internet okruženje predstavlja idealan prostor za učenje sadržaja namijenjenih kako nadarenim tako i učenicima s posebnim potrebama.

Portal djeluje u sklopu Udruge Samo jedan klik.

arjanab Arjana Blažić, prof. engleskog i njemačkog jezika, IX. gimnazija Zagreb,
urednica portala,  voditeljica webinara, radionica i konferencija,  iTDi suradnica, Intel Master Teacher, Microsoft PIL Trainer, Glogster Edu Ambassador.
sonja_lr
Sonja Lušić Radošević, prof. matematike i informatike, IX. gimnazija Zagreb,
urednica i administratorica  portala (Joomla CMS), voditeljica webinara, radionica i konferencija


natasa
Nataša Leko, prof. matematike i fizike, IX. gimnazija Zagreb,
 autorica materijala i voditeljica webinara
 

Online proslava trećeg rođendana


Zbor IX. gimnazije Udruga Samo jedan klik je u društvu s još dvadesetak profesora iz cijele Hrvatske obilježila treću godišnjicu rada portala Moja matura. Rođendanske čestitke uputili su nam ministar znanosti, obrazovanja i sporta doc. dr. sc. Željko Jovanović, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić  i ravnatelj Nacionalnog centra za vrednovanje obrazovanja dipl. ing. Goran Sirovatka, koji je bio sinoć s nama.

 

 

Druga godišnjica portala Moja matura


happybdaymm2-m

Portal Moja matura za svakodnevnu besplatnu online edukaciju i pripremu za državnu maturu u protekle je dvije godine postao prepoznatljiv i nezaobilazan brand u hrvatskom obrazovnom sustavu. Udruga Samo jedan klik obilježila je drugi rođendan portala  8. prosinca 2011. pod pokroviteljstvom izdavačke kuće “Profil” u Profil Megastoreu u Zagrebu. 
Puno hvala našim domaćinima, te gospođama Gordani Renić i Jeleni Duić!

 

 

CARNetov Webfestival 2011


cuc2011m


Na CARNetovoj korisničkoj konferenciji CUC 2011 dodijeljene su nagrade pobjednicima Webfestivala 2011 - Društveni softver u obrazovanju.  Nagrada  za 1. mjesto u kategoriji 'Surfam i učim' za portal Moja matura jeGalaxy tablet!!!

 

Moja matura u emisiji "Index" HTV1


index

U emisiji Index, 02.11.2011.   predstavljene su besplatne instrukcije za najtraženije školske predmete, kako i gdje besplatno se  pripremiti za državnu maturu :-),  kako i gdje dobiti besplatan savjet za odabir budućeg zanimanja, tko sve omogućava besplatan odlazak na maturalna putovanja,...

Pogledajte prilog o besplatnim online pripremama za državnu maturu na portalu Moja matura :-)

 

Moja matura na Dnevniku HRT-a


Dan učitelja obilježen je na Dnevniku HRT-a kratkim (ali slatkim) prilogom o portalu Moja matura, a ni obljetnica CARNeta nije mogla proći bez nas.

 

Online predavanje profesorice Blažić


Profesorica Arjana Blažić će u utorak, 20. rujna 2011. u 11 sati. održati online predavanje - webinar „Nastava bez zidova“ o alatima društvenog softvera i društvenim mrežama u obrazovanju.  Nadamo se da će neki primjer iz prakse poteći s našeg portala.

 

Medijski pokrovitelji akcije Korak u život


ScreenShot006Moja matura je postala medijski pokrovitelj akcije Korak u život! Podržite i Vi akciju! Kliknite i lajkajte na sljedećem  linku: http://www.facebook.com/korakuzivot

 

 
Više članaka...