Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Početna Novo na portalu Započelo objavljivanje privremenih rezultata ispita državne mature

Započelo objavljivanje privremenih rezultata ispita državne mature


Obavještavamo sve pristupnike da će od danas biti objavljivani privremeni rezultati ispita državne mature u ljetnomu roku, koji će se moći vidjeti pod poveznicom Moji rezultati/Rezultati ispita državne mature. Za sada su objavljeni Hrvatski jezik, Matematika, Francuski jezik, Grčki jezik, Latinski jezik, Mađarski (materinski) jezik, Njemački jezik, Srpski (materinski) jezik, Španjolski jezik, Talijanski jezik, Talijanski (materinski) jezik, Informatika, Kemija,  Fizika, Geografija, Vjeronauk, Povijest, Etika, Logika, Psihologija, Sociologija, Glazbena umjetnost, Likovna umjetnost. Ostali rezultati bit će objavljeni sljedećih dana.

Ovi će rezultati ažurirati i bodovno stanje na oglednim rang-listama na poveznici Moji rezultati/Rezultati po prijavljenim studijskim programima, koje se obnavljaju svakoga punog sata. Napominjemo da se u ovoj oglednoj fazi svi kandidati nalaze na rang-listama bez obzira na to jesu li ili nisu zadovoljili preduvjete. Rangovi na rang-listama mijenjat će se pristizanjem rezultata ostalih ispita državne mature,  dodatnih provjera posebnih znanja, vještina i sposobnosti, unosa posebnih postignuća, razrješavanjem prigovora i sl. Također, moguće su i manje promjene ranga u generaciji i centila na ispitima državne mature sve do objave konačnih rezultata, zbog razrješavanja prigovora.

I u ovoj oglednoj fazi svi su kandidati brisani s rang-lista studijskih programa koje su na listi prioriteta postavljene niže od studijskoga programa na kojemu se kandidat prema trenutačnomu privremenom broju bodova, "nalazi unutar upisne kvote".  Još jednom naglašavamo da se trenutačno "unutar upisne kvote" može biti i bez zadovoljenih preduvjeta, što u fazi privremenih i konačnih rang-lista neće biti slučaj.  Detaljnije objašnjenje generiranja rang-lista može se pročitati ovdje.

Službeni rezultati ispita državne mature bit će objavljeni, sukladno Kalendaru polaganja ispita državne mature, u ponedjeljak, 9. srpnja 2012. godine. Nakon službene objave rezultata počinje teći službeni rok za prigovore od 48 sati. Nakon obrade prigovora, 16. srpnja 2012. godine objavit će se konačni rezultati ispita državne mature u ljetnomu roku.

izvor: www.postani-student.hr