Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Početna Iz medija

Iz medija

Doniramo materijale za učenje za DM poplavljenim mjestima


Zahvaljujući Sunčici i Mandi Tomičić učenici s poplavljenih područja imati će udžbenike i pribor potreban za pisanje ispita državne mature. Obavještavamo učenike koji su ostali bez svojih knjiga i pribora da se jave na Facebook stranicu pod nazivom "Doniramo materijale za učenje za DM poplavljenim mjestima" https://www.facebook.com/donacijedm

Hvala Sunčica i Manda

 

Razmišljaš o ICT karijeri?


Nas-let-je-zapoceoU sklopu e-Skills for Jobs inicijative održati niz besplatnih predavanja naših najistaknutijih ICT poduzetnika u organizaciji Udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx), četiri hrvatska grada: Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu. Predavanja pod nazivom „Kako ostvariti karijeru u ICT-iju ili prepoznati priliku za pokretanje vlastite ICT startup tvrtke“ namijenjena su mlađoj populaciji, učenicima, studentima, ali i svima koji razmišljaju o tome da svoju karijeru izgrade u sektoru informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

 

Skandal na državnoj maturi: Odgađa se ispit iz hrvatskog!


Ispit iz hrvatskog jezika na državnoj maturi odgađa se za petak jer su u tri škole, umjesto eseja zakazanog za danas, podijeljeni ispiti iz hrvatskog jezika koji se trebao održati sutra. Tako je ispit kompromitiran jer su otkrivena ispitna pitanja.

...opširnije

www.dnevnik.hr

 

Čak 33 posto maturanata ima ozbiljnih problema s matematičkom pismenošću


Sudionici okruglog stola, održanog jučer u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, na temu »kako u školi naučiti matematičko gradivo bez privatnih instrukcija«, složili su se oko potrebe osuvremenjivanja nastave matematike i mijenjanja nastavnih programa, posebno u osnovnoj školi, kada se stječu osnovna matematička znanja, neophoda za razumijevanje složenijih matematičkih zadataka.

izvor: www.vjesnik.hr

 

Osam koraka do 'Škole za 21. stoljeće'


pig-145Europska Unija u svom dokumentu 'Škole za 21. stoljeće' navodi osam ključnih kompetencija, odnosno kombinacija znanja, vještina i stavova, koje svaki pojedinac treba za osobno ispunjenje i razvoj, aktivno građanstvo, društvenu uključenost i zapošljavanje. O tome koje su to kompetencije, ali i aktualnom trenutku hrvatskog obrazovnog sustava, ključnim nedostacima i nužnim koracima koji se moraju poduzeti za popravljanje stanja u budućnosti, za tportal govori prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci. [opširnije]

Kompetencije za 21. st.

  1. naučiti učiti
  2. komuniciranje na materinjem jeziku
  3. strani jezici
  4. matematička kompetencija i osnovne kompetencije iz znanosti i tehnologije
  5. digitalna kompetencija
  6. društvena i građanska kompetencija
  7. inicijativa i poduzetnost pojedinca da ideje pretvori u djelovanje
  8. osjećaj za kulturu i sposobnost izražaja  
 

Analiza ispita iz hrvatskoga jezika


Analiza ispita iz hrv. jezika

 


casino great britain 0px online pokies machines 4px; slots width: 400px; background: #ffffff; display: block; color: #000000; font-weight: normal; font-size: 10px; text-decoration: underline; text-align: center;" target="_blank">Video streaming by Ustream
 

Jovanović i stručnjaci u 16:30 objavljuju izvješće o testu!


naljMINISTAR Željko Jovanović najavio je kako će danas biti objavljeni rezultati testiranja ispita iz hrvatskog jezika koji je bio na državnoj maturi proteklog tjedna, no otkrio je, sinoć u Dnevniku 3, neke detalje. Podsjetimo, nakon mnogobrojnih pritužbi učenika i roditelja na ispit iz hrvatskog jezika, Jovanović je okupio 12 stručnjaka (sveučilišnih i srednjoškolskih profesora) koji su napravili analizu rezultata ispita iz hrvatskog jezika.

izvor: index.hr

 

 

Nacionalno vijeće učenika: Za probleme mature treba kriviti sustav


ministarProtive se i 'zadiranju' politike u struku i mogućem izbacivanju pitanja iz ispita ili 'ispravku' ispita, jer drži da bi to ugrozilo sam koncept državne mature kao standardiziranog ispita

Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske smatra kako je ovogodišnji ispit iz hrvatskoga jezika na državnoj maturi bio objektivno teži od ispita prošlih godina, ali da je pravi krivac za učeničko nezadovoljstvo sustav, a protivi se i 'zadiranju' politike u struku i mogućem izbacivanju pitanja iz ispita ili 'ispravku' ispita, jer drži da bi to ugrozilo sam koncept državne mature kao standardiziranog ispita..

izvor: www.dnevnik.hr

 

Profesori koji su sastavljali ispit uvjereni da su u pravu


pig-061PROBLEM DRŽAVNE MATURE

Službeno - ispit iz hrvatskog na državnoj maturi - manjkav je. Neslužbeno - svako deseto pitanje nejasno je čak i stručnom timu koji je u pomoć pozvao ministar obrazovanja. Što će biti sa spornim pitanjima, kojih je više nego ikada - znat će se u ponedjeljak. No, tim profesora koji je sastavljao pitanja i dalje je uvjeren da je u pravu.

izvor: www.rtl.hr

 
Više članaka...
studij.hr
studij

Mrežne stranice AZVO na kojima usoporediti studijske programe koristeći alikaciju Usporedi studije,. [...]

Facebook
RSS Pretplatite se!